L'Équipe: Monaco-spelers geschokt na onverwacht ontslag van 'stijlvolle' Kovac

L'Équipe: Monaco-spelers geschokt na onverwacht ontslag van 'stijlvolle' Kovac

02-01-2022 09:16 Laatste update: 10:00
9

De spelers van AS Monaco zijn verbaasd door het ontslag van Niko Kovac. De trainer werd op nieuwjaarsdag op straat gezet, maar de spelers lijken het niet te kunnen vinden in die beslissing van het clubbestuur.

L'Équipe meldt dat de spelers vinden dat Kovac meer tijd had verdiend om alles weer op de rails te krijgen bij de club. Het clubbestuur meldde na het ontslag van de trainer dat de link met de spelersgroep er niet meer was, maar volgens L'Équipe was dit volgens de spelers absoluut niet het geval. Na zijn ontslag nam Kovac de tijd om van iedere speler persoonlijk afscheid te nemen.

De spelers leggen de schuld van het ontslag bij sportief directeur Paul Mitchell, die het team niet genoeg versterkt zou hebben in de zomerse transferperiode. Een 'bron uit de kleedkamer' heeft in gesprek met L'Équipe laten weten dat het afscheid van Kovac 'erg stijlvol' was. 

Kovac loodste Monaco in de eerste helft van dit seizoen naar de eerste plaats in Groep B van de Europa League, voor Real Sociedad en PSV. De Eindhovenaren komen na de winterstop uit in de Conference League. Monaco staat op dit moment zesde in de Ligue 1.