Atlético weet eindelijk weer wat winnen is en rekent zakelijk af met stadsgenoot

02-01-2022 18:09
3

Atlético Madrid weet na vier nederlagen op rij in La Liga weer wat winnen is. In eigen huis boekte de ploeg van Diego Simeone een zakelijke overwinning op stadsgenoot Rayo Vallecano: het werd 2-0.

Voorafgaand aan de Madrileense derby zat de druk er goed op bij Atlético: door de matige resultaten van de laatste weken moest de ploeg vol aan de bak om een Champions League-ticket te veroveren. Na 28 minuten maakte Ángel Correa de bevrijdende openingstreffer voor Los Rojiblancos: de bal bleef hangen in de zestien van Rayo en daar maakte de Argentijn dankbaar gebruik van.

Ondanks dat de bezoekers daarna amper kansen creëerden, bleef het toch nog een tijdje spannend. In de 53ste minuut bracht Correa daar verandering in, met zijn tweede treffer van de middag. Daarna speelde Atlético de wedstrijd zakelijk uit.

Door de overwinning gaat Atlético over Rayo Vallecano heen op de ranglijst. De ploeg van Simeone staat nu weer vierde. De landstitel is echter ver weg voor Atlético: koploper Real Madrid staat een straatlengte voor.