Ajax maakt selectie bekend: Brobbey, Kudus en zes jonkies van de partij

Ajax maakt selectie bekend: Brobbey, Kudus en zes jonkies van de partij

3 januari - 12:16 Laatste update: 12:29
Eredivisie 52 Reacties

Ajax zet maandag voet op Portugese bodem voor een trainingskamp tot en met zondag. Brian Brobbey, Mohammed Kudus en Naci Ünüvar zitten in het vliegtuig.

De spelers van Ajax en de voltallige staf slaan deze week hun tenten op in Quinta do Lago, waar de ploeg zich gaat voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Ook Brobbey stapte aan boord. De negentienjarige spits kwam op oudejaarsdag op huurbasis over van RB Leipzig en neemt de plek in van Sébastien Haller, die met Ivoorkust deelneemt aan de Afrika Cup. Dat geldt ook voor Andre Onana (Kameroen).

De Ghanese middenvelder Kudus laat het toernooi schieten, waardoor Ajax hem kan meenemen. Noussair Mazraoui is gepasseerd door Marokko, omdat hij in onmin leeft met bondscoach Vahid Halilhodzic. Ondanks zijn blessure is Lisandro Martínez ook van de partij. De Argentijn raakte geblesseerd tijdens de Klassieker. Het is de vraag of hij op tijd fit is voor de eerste wedstrijd na de winterstop, uit tegen FC Utrecht (16 januari).

De talenten in de Ajax-selectie zijn onder anderen Ünüvar, Charlie Setford, Amourricho van Axel Dongen, Youri Regeer, Kristian Hlynsson en Youri Baas. De Amsterdammers spelen komende zondag een oefenwedstrijd. Vermoedelijk is Hajduk Split uit Kroatië de tegenstander.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s