'Als ik verder ga als technisch directeur, wil ik ook dat Jans trainer blijft'

'Als ik verder ga als technisch directeur, wil ik ook dat Jans trainer blijft'

04-01-2022 07:25
18

Jan Streuer heeft nog altijd geen duidelijkheid over zijn toekomst bij FC Twente. Maar als de technisch directeur blijft, dan moet ook hoofdtrainer Ron Jans blijven. Streuer waardeert Jans bijzonder.

Streuer haalde Jans binnen bij Twente, hun contracten lopen na dit seizoen af. De twee echter zijn niet aan elkaar gekoppeld. "Maar als ik verder ga als technisch directeur, wil ik ook dat hij trainer blijft", zegt Streuer tegen TC Tubantia.

"Hij doet het goed, dus ik zie niet in waarom we op zoek moeten naar een nieuwe trainer. En het lijkt me vrij logisch dat een club het advies van een technisch directeur opvolgt", zegt Streuer duidelijk.

Streuer heeft nog niet gesproken met algemeen directeur Paul van der Kraan, die Jan-Willem Brüggenwirth op interim-basis opvolgde. Streuer zegt 'geen haast' te hebben. "Maar ik denk wel dat het voor de club goed is als er snel duidelijkheid komt. Neem alleen al de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Nu komt de periode dat je de eerste contacten gaat leggen."