Ajax verlengt contract met een jaar en bevestigt huurtransfer naar PEC Zwolle

Ajax verlengt contract met een jaar en bevestigt huurtransfer naar PEC Zwolle

04-01-2022 09:55
15

Max de Waal verruilt Ajax op huurbasis voor PEC Zwolle. Dat hebben beide clubs bevestigd. De negentienjarige aanvaller is na Oussama Darfalou de tweede winterversterking voor de Eredivisie-hekkensluiter.

De Waal maakte in de eerste seizoenshelft indruk bij Jong Ajax, dat vijfde staat in de Keuken Kampioen Divisie. Hij miste geen enkele wedstrijd en scoorde negen keer. Voor de huurdeal met PEC Zwolle, heeft Ajax het contract van De Waalf met één jaar verlengd tot medio 2024.

"Voor mij komt deze tijdelijke overstap naar PEC Zwolle op een prachtig moment", reageert De Waal op de website van zijn nieuwe club. "Na net mijn contract bij Ajax verlengd te hebben dient via PEC de mogelijkheid zich aan om voor het eerst in de Eredivisie te laten zien. Dat is iets waar ik al die jaren hard voor gewerkt heb en enorm naar uitkijk."

PEC is de troosteloze hekkensluiter van de Eredivisie. "Het is me duidelijk in welke lastige situatie de club zich momenteel bevindt en ik ben dan ook doordrongen van de enige doelstelling het komende half jaar; handhaving. De club en supporters kunnen er vanuit gaan dat ik alles zal geven om er samen een prachtige tweede seizoenshelft van te maken."

Technisch manager Mike Willems is blij met de dubbelslag. "Het is mooi dat we in de eerste dagen van het nieuwe jaar naast Oussama Darfalou ook Max de Waal aan de selectie hebben toegevoegd. Deze spelers geven ons een aanvallende impuls. Max is een fysiek sterke en technische aanvaller die voorop gaat in de strijd. In de gesprekken die we gevoerd hebben maakte hij een ontzettend gretige indruk om zichzelf nu ook in de Eredivisie te laten zien."