'Het is echt een zorgwekkende situatie aan het worden bij Manchester United'

'Het is echt een zorgwekkende situatie aan het worden bij Manchester United'

04-01-2022 11:12
38

Manchester United zit in de hoek waar de klappen vallen. Ook de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanders (0-1) leverde maandagavond geen overwinning op. De kritiek van de pundits op de nieuwe manager Ralf Rangnick groeit.

Manchester United begon het seizoen sterk, maar de laatste maanden zijn de resultaten ronduit slecht en werd Ole Gunnar Solskjaer vervangen door Rangnick. Ook de Duitse manager heeft het lek nog niet boven. "Ik zag vanavond een elftal aan het werk zonder zelfvertrouwen, ideeën en een duidelijk spelsysteem", reageert oud-voetballer Jamie Redknapp bij Sky Sports.

"Rangnick kwam binnen bij Manchester United met zijn beroemde 4-2-2-2-formatie. Maar het systeem werkt gewoon niet. Je hebt daar namelijk de juiste spelers voor nodig, spelers die in een dergelijk systeem kunnen functioneren. Nu ging Rangnick terug naar een systeem met drie verdedigers. Het lijken me verzinsels, eerlijk gezegd. Er zit geen idee achter en ook een bepaalde identiteit ontbreekt momenteel bij Manchester United."

"United had vandaag helemaal niets te bieden", vervolgde Redknapp, die bijval kreeg van Paul Ince. De oud-middenvelder van Manchester United was zwaar teleurgesteld. "De resultaten en het vertoonde spel tegen Norwich City (0-1 zege, red.), Newcastle United (1-1 gelijkspel, red.) en vandaag tegen Wolverhampton baren me echt zorgen. Het is echt een zorgwekkende situatie aan het worden bij Manchester United."