Pröpper verrast met besluit om te stoppen: Daarom ben ik er nu klaar mee

Pröpper verrast met besluit om te stoppen: "Daarom ben ik er nu klaar mee"

04-01-2022 12:17 Laatste update: 12:24
148

Davy Pröpper is in zijn beslissing om te stoppen met profvoetbal niet over één nacht ijs gegaan. De middenvelder maakte dinsdag bekend dat hij op dertigjarige leeftijd stopt en heeft daar goed over nagedacht.

Pröpper maakte afgelopen zomer de overstap van Brighton & Hove Albion naar PSV. De zin om te voetballen nam in Engeland al af. "In de periode dat ik in het buitenland zat, merkte ik dat ik het plezier in het voetbal langzaam verloor. Ik vond het ontzettend lastig de discipline op te brengen die nodig is om optimaal te presteren en mijn leven helemaal te laten bepalen door het drukke voetbalschema. De coronaperiode en het gebrek aan bezoek van familie en vrienden heeft mij toen ook geen goed gedaan", zegt Pröpper op de clubsite van PSV.

Een transfer naar zijn oude club PSV moest uitkomst bieden, maar het gevoel verdween niet. "Ik ben de club heel erg dankbaar dat ze me hebben gehaald deze zomer. Ik hoopte dat met mijn terugkeer naar Nederland ook het plezier in het voetbal weer zou terugkomen. Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur. Toch heb ik me er al lang aan aangepast en soms voor afgesloten. Dat wil ik nu niet meer en daarom ben ik er nu klaar mee."

Wat Pröpper nu gaat doen, is nog niet duidelijk. Daar gaat hij de komende periode goed over nadenken. "Natuurlijk heb ik ook veel mooie momenten gehad die ik koester. Of ik het voetballen toch niet ga missen? We gaan het allemaal wel zien. Voor nu wil ik mijn gezin, familie en vrienden bedanken voor alle steun die ik van ze heb gekregen. Nu heb ik tijd om in hen te investeren."