Diemers heeft Feyenoord-vertrek en eerste avontuur in het buitenland te pakken

Diemers heeft Feyenoord-vertrek en eerste avontuur in het buitenland te pakken

04-01-2022 13:02 Laatste update: 13:03
29

Mark Diemers mag zich het komende halfjaar speler van Hannover 96 noemen. De Duitse club huurt de 28-jarige middenvelder van Feyenoord.

In de huurovereenkomst tussen Feyenoord en Hannover is geen optie tot koop opgenomen. Diemers stuurde deze winter aan op een vertrek, omdat hij onder trainer Arne Slot op het tweede plan was beland. Hij zegde Sparta af en zette in op een buitenlandse transfer.

Hannover, die nummer vijftien van de Tweede Bundesliga, haalt hem nu naar Duitsland. Diemers ligt nog anderhalf jaar vast bij Feyenoord. Hij kwam eerder uit voor FC Utrecht, SC Cambuur, De Graafschap en Fortuna Sittard.

"Mark voelt zich voornamelijk thuis als centrale middenvelder. Hij is een actieve speler die veel ballen vraagt en weet hoe hij problemen in de kleine ruimtes op moet lossen", zegt technisch directeur Marcus Mann van Hannover. 

"Ik heb op voorhand veel informatie gezocht over de club en ben vorig jaar al in Hannover geweest om alles te bekijken. De voorwaarden hier zijn uitstekend", zegt Diemers zelf. "Mijn doel is om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, het team te helpen en te laten zien wat ik kan."