Brobbey: 'Ten Hag zei na één wedstrijd tegen me: tijd dat je terug naar huis komt'

Brobbey: 'Ten Hag zei na één wedstrijd tegen me: tijd dat je terug naar huis komt'

04-01-2022 16:28
63

Brian Brobbey is een half seizoen weg geweest en keert in de zomer in principe weer terug bij RB Leipzig, maar heeft altijd contact gehouden met Ajax. Ook nadat hij afgelopen seizoen zijn contract niet verlengde, sprak hij nog regelmatig met trainer Erik ten Hag en directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Brobbey tekende in een vroegtijdig stadium bij RB Leipzig, maar daarna werd 'alles in één klap anders', zoals hij zelf onlangs al aangaf: trainer Julian Nagelsmann en technisch directeur Markus Krösche vertrokken en met André Silva kwam er een nieuwe spits naar Die Roten Bullen. "De trainingen gingen allemaal top, maar ik heb niet zoveel wedstrijden gespeeld, dat is wel jammer. Maar voor de rest: prima club, prima team, geweldige sfeer, dus ik kan er niets slechts over zeggen", laat hij vanuit Portugal weten aan Ajax TV.

Wedden

Meer odds

Toch kon hij de lokroep van zijn jeugdliefde niet weerstaan. "Ik had altijd contact met Marc Overmars en ook met Erik. En na één wedstrijd zei Erik: het wordt tijd dat je terug naar huis komt. En daar had hij gelijk in", glimlacht Brobbey. "Toen appte Marc me ook en zei hij: ik ga het regelen. En dat heeft hij ook echt gedaan."

Brobbey speelde vorig seizoen met nummer 30 op zijn rug, binnenkort zal hij rugnummer 18 dragen. "In de E1 had ik ook 18. Wat voor herinneringen ik daaraan heb? Goede. We hadden toernooitjes, werd ik topscorer, veel doelpunten mee gemaakt."