'Morata verandert van gedachten en laat Barça-interesse links liggen'

'Morata verandert van gedachten en laat Barça-interesse links liggen'

04-01-2022 23:54 Laatste update: 23:57
6

FC Barcelona lijkt een streep te kunnen zetten door de komst van Álvaro Morata. De Juventus-spits heeft na een goed gesprek met trainer Massimiliano Allegri besloten om het seizoen in Turijn af te maken.

Dat meldt Sky Sport Italia. Morata - die door Juventus gehuurd wordt van Atlético Madrid - leek vanwege het matige toekomstperspectief bij De Oude Dame niet onwelwillend tegenover een transfer naar Barcelona te staan, maar Allegri heeft hem overtuigd dat hij een belangrijk onderdeel is van de selectie.

Juventus heeft een optie tot koop bedongen, waarmee het Morata na dit seizoen voor 35 miljoen euro kan overnemen. De Spaanse spits krijgt de kans om die overstap af te dwingen in de tweede seizoenshelft. Dat was een belangrijke voorwaarde voor Morata om het seizoen af te maken in Turijn.

Rüdiger
Juventus heeft daarnaast de mogelijkheden onderzocht om Antonio Rüdiger naar de club te halen, maar verwacht niet dat dit haalbaar is. De Duitse verdediger van Chelsea loopt na dit seizoen uit zijn contract op Stamford Bridge, maar staat naar verluidt ook in de belangstelling van Real Madrid.