Veerman 'jaloers' op PSV: 'Ik dacht: had ik maar aan de andere kant gestaan'

Veerman 'jaloers' op PSV: 'Ik dacht: had ik maar aan de andere kant gestaan'

05-01-2022 10:30
110

Zondag gebeld, maandag gesproken en dinsdag getekend: de transfer van Joey Veerman naar PSV was een kwestie van dagen. De middenvelder is blij en trots.

"Ik ben heel blij om hier te zijn", zegt Veerman in zijn eerste interview met de PSV-kanalen. "Het is heel snel gegaan, dus PSV heeft het goed opgepakt." Het eerste contact werd zondag gelegd. "John de Jong (technisch directeur PSV, red.) nam contact op met m'n zaakwaarnemer met de vraag hoe het ervoor stond met andere clubs. Al vrij snel kwam er opnieuw een bericht dat de trainer (Roger Schmidt, red.) mij wilde bellen."

Veerman staat te trappelen om zijn eerste wedstrijd voor PSV te spelen. "Dit is een heel mooie club natuurlijk, gewoon de nummer één van de Eredivisie. Dus ik heb er niet heel lang over nagedacht." Na de winterstop kan PSV aan de bak: FC Groningen-uit, Ajax-thuis, AZ-thuis en Vitesse-uit staan op het programma. "Alleen maar mooi, daarvoor ga ik naar de top. Bij PSV speel je iedere week een topwedstrijd, omdat je eerste staat."

Eind november speelde Veerman met Heerenveen tegen zijn nieuwe teamgenoten. Het werd toen 1-1. "Maar we hadden voor rust al met 4-0 achter kunnen staan. Er zaten een paar heel mooie aanvallen tussen. Dan denk je wel: had ik maar aan de andere kant gestaan. Gelukkig is dat nu ook gelukt", besluit Veerman.