Ajax raakt Kudus mogelijk tóch kwijt: We kennen allemaal zijn kwaliteiten

Ajax raakt Kudus mogelijk tóch kwijt: "We kennen allemaal zijn kwaliteiten"

05-01-2022 10:59 Laatste update: 11:56
132

Het is niet uitgesloten dat Mohammed Kudus alsnog gaat deelnemen aan de Afrika Cup. De Ghanese middenvelder is deze week op trainingskamp met Ajax, maar het is de vraag of hij volgende week ook in Amsterdam aan de tweede seizoenshelft begint.

Kudus liep in november een ribblessure op tijdens een interland van Ghana en kwam sindsdien niet meer in actie. Ajax-trainer Erik ten Hag was onlangs duidelijk: "Als je aan een toernooi als de Afrika Cup wilt meedoen, moet je niet alleen blessurevrij zijn, maar ook wedstrijdfit. Dat laatste is hij natuurlijk absolúút niet." Wel werd Kudus opgenomen in de 28-koppige selectie van Ghana.

Kudus, die momenteel met Ajax in voorbereiding is op de tweede seizoenshelft, blijft daardoor een kandidaat om voor Ghana in actie te komen op de Afrika Cup. "We kunnen meer dan 23 spelers inschrijven, tot een maximum van 28", legt bondscoach Milovan Rajevac uit aan 3Sports. "We kennen allemaal zijn kwaliteiten. Hij is de toekomst van het Ghanese en Afrikaanse voetbal. Hij speelt voor Ajax, een sterk team in Europa. Dus we weten hoeveel hij kan bijdragen aan het team. We zijn bereid op hem te wachten."

"Op een bepaald moment in het toernooi, wanneer we voelen dat hij er klaar voor is, kan hij instromen", verduidelijkt Rajevac. Ghana speelt op de Afrika Cup groepswedstrijden tegen de Comoren, Gabon en Marokko. Het toernooi gaat op zondag 9 januari van start.