'Ajax-scenario' lonkt voor Onana in Italië: 'Inter is een goede club voor hem'

'Ajax-scenario' lonkt voor Onana in Italië: 'Inter is een goede club voor hem'

05-01-2022 12:45
68

Andre Onana gaat slagen in Italië. Daar is de legendarische doelman Thomas N'Kono van overtuigd. De Kat uit Kameroen ruilt Ajax na dit seizoen in voor Internazionale.

Officieel is de transfer nog niet, maar Onana heeft zijn keuze gemaakt en was dinsdag in Milaan voor een medische keuring. "Onana zet de juiste stappen", reageert N'Kono, keeperstrainer van Espanyol en één van de beste goalies in de Afrikaanse geschiedenis, tegenover La Gazzetta dello Sport.

"Na Ajax gaat het groeiproces verder in een veel zwaardere competitie. Hij zal zich moeten aanpassen en wennen aan een heel andere voetbalstijl. Maar ik denk dat hij voldoende kwaliteit en ervaring heeft om zijn naam te vestigen. Vergeet niet dat hij meerdere seizoenen in de Champions League heeft gespeeld, inclusief een halve finale. Ik vind dat hij met Inter een goede club heeft gekozen."

N'Kono heeft al jaren contact met Onana. "Toen hij Barcelona (in 2015, red.) ging verlaten, vroeg hij naar mijn mening over Ajax. Ik heb hem een positief advies gegeven, omdat ik dacht dat Jasper Cillessen binnen afzienbare tijd zou vertrekken. Dat is ook gebeurd."

Nu ziet N'Kono hetzelfde gebeuren: Onana moet op termijn Samir Handanovic (37) opvolgen. "Goede teams willen opbouwen en Onana kan dat heel goed. Er zijn weinig keepers die beter zijn met hun voeten. Wel kan hij nog groeien met ballen in de lucht, maar dat zullen ze hem in Italië wel in de oren knopen. Ik zie Onana slagen bij Inter en in de Serie A."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie