'Als we ons handhaven, wat is dan voor mij als hoofdtrainer nog de uitdaging?'

'Als we ons handhaven, wat is dan voor mij als hoofdtrainer nog de uitdaging?'

05-01-2022 15:42
25

Kees van Wonderen heeft maandag op een digitale nieuwjaarsreceptie meer gezegd over zijn aangekondigde vertrek bij Go Ahead Eagles. Als de Deventer club zich handhaaft, is de uitdaging verdwenen, vindt de trainer.

"Go Ahead Eagles is een club die me zeer goed bevalt", zei Van Wonderen volgens de Go Ahead-site. "We zijn afgelopen seizoen sneller dan verwacht gepromoveerd naar de Eredivisie, waarin we ons dit seizoen willen handhaven."

De verrassende promovendus staat nu elfde met 21 punten. "Mochten we erin slagen om dat te volbrengen, wat is dan voor mij als hoofdtrainer de volgende uitdaging? In dat licht heb ik gevoelsmatig door laten wegen dat ik in een andere omgeving nieuwe deuren wil openen om te kijken wat daar voor uitdagingen liggen."

Voor clubeigenaar Alex Kroes is dat wel te volgen. "Wij waren er bij Go Ahead Eagles al snel uit dat we de verbintenis van Kees graag wilden verlengen. Uiteraard vinden we het jammer dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt, maar we gunnen hem de volgende stap in zijn carrière."

Het is nog niet bekend waar Van Wonderen volgend seizoen werkzaam is. FC Groningen wordt nadrukkelijk genoemd, maar ook Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth is een kandidaat. "Ik ben nog niet rond met een club en ben ook niet aan het praten met een club", zei hij zondag tegen ESPN.