Schöne over 'vriend' Eriksen: 'Ik zou het geweldig vinden als hij naar Ajax gaat'

Schöne over 'vriend' Eriksen: 'Ik zou het geweldig vinden als hij naar Ajax gaat'

05-01-2022 22:15 Laatste update: 22:54
47

Het doet Lasse Schöne veel dat Christian Eriksen weer helemaal de oude is. Laatsgenoemde is na een lange revalidatie klaar om terug te keren in het profvoetbal. De oud-Ajacieden spraken onlangs met elkaar en Schöne heeft zijn voorkeur uitgesproken als het gaat om de nieuwe werkgever van Eriksen.

"Ik ben heel blij dat Chris zich goed voelt, voor hem en zijn familie", steekt Schöne van wal in gesprek met De Gelderlander. "Mooi dat hij stappen maakt en dat hij erbij wil zijn op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar eind van het jaar. Dat hij nog vol voor zijn voetbalcarrière gaat." De NEC'er noemt de hartstilstand van Eriksen nog altijd 'een grote shock'. 

Dat de Denen onlangs bij Schöne thuis konden bijpraten, maakt de middenvelder dan ook blij. "Chris is een vriend. Hij is onlangs bij mij langsgeweest. Fijn om persoonlijk van hem te horen hoe het met hem gaat." Eriksen gaf onlangs aan terug te keren in het topvoetbal. Diverse clubs uit de top-vijf competities in Europa werden genoemd, al werd hij ook een tijdje aan Ajax gelinkt. "Ik zou het geweldig vinden als hij naar Ajax gaat", aldus Schöne, die zijn vriend niet heeft weten te porren voor een dienstverband bij NEC.

"Daar heb ik het met hem niet over gehad. Hij zal eerst fit moeten worden. Ik denk dat hij ook hoger mikt", besluit Schöne. Eriksen traint momenteel nog individueel in Zwitserland. Het is de bedoeling dat hij op korte termijn een nieuwe werkgever vindt, na zijn noodgedwongen vertrek bij Internazionale.