Chelsea verslaat Spurs met uitblinkende Ziyech én Lukaku in League Cup

05-01-2022 22:35 Laatste update: 22:54
13

Chelsea heeft in de eerste halve finale van de League Cup tegen Tottenham Hotspur een belangrijke slag geslagen. The Blues, met Hakim Ziyech én de in genade aangenomen Romelu Lukaku in de basis, wonnen met 2-0 van de stadsgenoot.

De intenties van de thuisploeg waren duidelijk. Chelsea zette Spurs vroeg onder druk, wat de bezoekers tot fouten dwong. Binnen tien minuten ging het achterin voor het eerst goed mis bij Tottenham Hotspur. Marcos Alonso onderschepte een te korte inspeelpass en bracht Kai Havertz in stelling, die voor de openingstreffer tekende. Daarmee was het foutenfestival nog niet gedaan. Twintig minuten later slingerde Ziyech een vrije trap de zestien in, waar Tottenham geen raad mee wist. Japhet Tanganga kopte de bal tegen de rug van Ben Davies aan, waarmee het tweede Chelsea-doelpunt een feit was.

In de tweede helft had met name Timo Werner de kans om het tweeluik zo goed als zeker in het slot te gooien. Op aangegeven van de met steekpasses strooiende Ziyech werd de Duitse aanvaller twee keer oog in oog met Hugo Lloris gezet, maar beide keren faalde de Chelsea-spits opzichtig. Tottenham wist er tegelijkertijd bijzonder weinig tegenover te zetten. Bryan Gil was in de slotfase dicht bij de aansluitingstreffer, maar de Spanjaard kwam niet tot scoren. Deel één van de twee confrontaties is daarmee in het voordeel van Chelsea beslecht.

De return in het Tottenham Hotspur Stadium staat op 12 januari op het programma. Daarvoor speelt Chelsea op 8 januari nog de FA Cup-wedstrijd tegen Chesterfield, dat uitkomt op het vijfde niveau van Engeland.