Ziyech spreekt zich uit over rol bij Marokkaanse team: 'Ik geef er niet veel om'

Ziyech spreekt zich uit over rol bij Marokkaanse team: 'Ik geef er niet veel om'

05-01-2022 23:36 Laatste update: 23:38
59

Met een uitstekend spelende Hakim Ziyech won Chelsea de eerste halve finale van de League Cup tegen Tottenham Hotspur (2-0). De creatieve voorhoedespeler is momenteel gefocust op zijn ploeg en niet bezig met de nationale ploeg van Marokko, die momenteel strijden om de Afrika Cup.

Voor het eerst sinds lange tijd had Thomas Tuchel weer een basisplaats ingeruimd voor de voormalig Ajacied. Ploeggenoot Édouard Mendy komt momenteel uit op de Afrika Cup, iets wat niet geldt voor Ziyech. De Marokkaan wordt steevast genegeerd door bondscoach Vahid Halilhodžić, maar Ziyech lijkt er niet door gekweld. "Ik doe mijn ding, zo goed als ik kan", zegt hij in gesprek met beIN SPORTS na afloop van de wedstrijd. "Alles wat buiten Chelsea om speelt is niet echt belangrijk op dit moment. Ik geef er niet zoveel om, als ik eerlijk ben."

Ziyech erkent ook dat de spelersgroep Romelu Lukaku weer in de armen heeft gesloten. "Hij heeft dat interview gegeven, maar we kunnen het beter hierbij laten. Als teamgenoten moeten we hem steunen en supporten", stelt de linkspoot. "Hij is onderdeel van ons. We laten het achter ons."