Engelse media lyrisch over optreden Ziyech tegen Spurs: 'Hij staat op'

Engelse media lyrisch over optreden Ziyech tegen Spurs: 'Hij staat op'

06-01-2022 00:00
74

Hakim Ziyech kan persoonlijk terugkijken op een uitstekend optreden tegen Tottenham Hotspur. De buitenspeler mocht in het kader van de League Cup weer eens vanaf de aftrap beginnen en vervulde zijn rol als wingback met verve. 

Ziyech beschaamde het vertrouwen van Thomas Tuchel allerminst. De oud-Ajacied zorgde voor veel dreiging en stuurde geregeld teamgenoten de diepte in om een aanval op te zetten. Dat zag The Sun ook. Het Engelse medium beoordeelt Ziyech met een acht en schrijft dat hij 'de hele wedstrijd een zorg voor de Tottenham-defensie' was. 'Hakim Ziyech was een constante plaag voor Spurs. Hij gaf een geweldige voorzet op Lukaku, waar de Belg meer mee had moeten doen. Twintig minuten na rust gaf hij weer een prachtige bal, maar Timo Werner faalde door de bal te lobben.'

The Independent deelt twee achten uit, waarvan één voor Ziyech. 'Hij was op het einde meer een aanvallende middenvelder dan een rechtsback, maar ijverig genoeg om zijn verdedigende taken uit te blijven voeren. Hij was in staat om naar binnen te snijden en vanuit daar gevaarlijk te worden. Ziyech was van waarde met een aantal geweldige voorzetten.' De Engelse krant krijgt bijval van The Evening Standard, dat eveneens een acht uitdeelt aan Ziyech. 'Dankzij zijn vrije trap viel het tweede Chelsea-doelpunt, ondanks dat er geen blauw shirt aan te pas kwam.'

'Het is schandalig dat Werner zo met zijn pass omging en opzichtig faalde', besluit The Evening Standard. De Engelse media zijn eensgezind, want ook Football Londen heeft een acht over voor het optreden van Ziyech. 'Hakim Ziyech schittert', kopt het medium. 'Hij werd beter en beter naarmate het spel vorderde', klinkt het. 

Ook The Telegraph is lyrisch over de spelmaker. 'Hakim Ziyech en Saúl Ñíguez staan op', kopt de toonaangevende krant. 'Chelsea speelde het met fouten strooiende Tottenham Hotspur helemaal weg.' The Blues kwamen geen moment in de problemen en wonnen met 2-0 van de stadsgenoot. Over ruim een week is de return in het Tottenham Hotspur Stadium.