Schöne topfit dankzij extra inspanningen: 'Met alleen trainingen red ik het niet'

Schöne topfit dankzij extra inspanningen: 'Met alleen trainingen red ik het niet'

06-01-2022 07:54
11

Lasse Schöne speelt al zestien jaar profvoetbal en wordt na dit seizoen 36, maar is nog altijd topfit. De Deense NEC'er prijst zich gelukkig met zijn lichaamsbouw, maar moet er ook veel voor doen om in conditie te blijven.

Schöne speelde tijdens de eerste uitbraak van het coronavirus voor het Italiaanse Genoa en begon toen met yoga. "Elke dag doe ik twintig minuten yoga. Daar heb ik een app op mijn telefoon voor, met lenigheidsoefeningen en stabiliteitsvormen", vertelt hij aan de Gelderlander. "Met alleen de trainingen op het veld kom je er op mijn leeftijd niet."

Tijdens de zomermaanden doet de Deen er nog een stapje bovenop. "Dan loop ik ook hard, met oortjes de duinen in. Ik houd van klassieke en rockmuziek, maar als ik ren moet ik wel een goede beat hebben."

Schöne heeft tijdens de eerste seizoenshelft nog geen wedstrijd gemist. "De fitheid heeft ook met het type voetballer te maken", benadrukt hij. "Ik ben ook niet een speler die veel in duels komt. Ik heb genoeg duurvermogen, maar ik ben geen sprinter. Dat scheelt echt. Explosieve spelers zijn sneller geblesseerd. Kijk alleen al naar Arjen Robben. Die deed er ook alles aan, maar had een ander lichaam."