Eriksen zoekt club: terugkeer in topcompetitie ligt voor de hand, of toch Ajax?

Eriksen zoekt club: terugkeer in topcompetitie ligt voor de hand, of toch Ajax?

06-01-2022 13:30
84

Goed nieuws, deze week: Christian Eriksen is van plan op korte termijn terug te keren als voetballer. Hij wil naar het WK in Qatar en vindt het te vroeg voor een terugkeer naar Denemarken. Bij welke clubs zou Eriksen kunnen belanden? VoetbalPrimeur voorspelt.

Tottenham Hotspur
Een rentree bij Tottenham Hotspur ligt misschien wel voor de hand. Spurs-manager Antonio Conte had Eriksen al eerder onder zijn hoede bij Internazionale en de naam van de Deen zingt nog altijd rond in het Tottenham Hotspur Stadium. Daarnaast kunnen de Londenaren wel een creatieve middenvelder met ervaring gebruiken. Bijkomend voordeel voor Tottenham: met Pierre-Emile Højbjerg staat er al een landgenoot en goede vriend van Eriksen op het middenveld.

Ajax
Een terugkeer naar Ajax zou voor romantici het mooiste scenario zijn. De Eredivisie is weliswaar geen top-vijf competitie, maar na de indrukwekkende Champions League-groepsfase lijken de Amsterdammers ook dit seizoen te kunnen wedijveren met de grootste clubs in Europa. Eriksen zou er uitstekend tussen passen. "Ik zou het geweldig vinden als hij naar Ajax gaat", liet maatje Lasse Schöne woensdag optekenen door De Gelderlander.

AS Monaco
The Telegraph pakte woensdag uit met het nieuws dat AS Monaco Eriksen de kans wil bieden om terug te keren in een topcompetitie. Philippe Clement, kersvers trainer bij de Ligue 1-club, zou de middenvelder graag verwelkomen in het vorstendom. In de competitie staat AS Monaco op de zesde plaats, terwijl het ook nog actief is in de Europa League. Zou Eriksen openstaan voor een verhuizing naar Frankrijk, waar hij ploeggenoot kan worden van Myron Boadu?

Newcastle United
Het lukt het steenrijke Newcastle United nog niet om grote spelers aan te trekken. Onder meer Ousmane Dembélé, Sven Botman en Samuel Umtiti bedankten voor een overstap naar The Magpies. De transfervrije Eriksen is de nieuwste optie om toch een speler van formaat aan de selectie toe te voegen. Een transfer naar Newcastle zou niet per se logisch zijn, aangezien de Deen expliciet heeft aangegeven te willen terugkeren bij een topclub. Newcastle voldoet met een huidige negentiende plaats in de Premier League niet bepaald aan die voorwaarde.

Bayern München
Welke club zeker aan bovenstaande eis van Eriksen voldoet, is Bayern München. In het verleden heeft Bayern vaker gegokt op huurlingen of transfervrije spelers, zoals James Rodríguez en Philippe Coutinho. Een overgang naar München is dus niet ondenkbaar, al zal de concurrentie van spelers als Leon Goretzka, Joshua Kimmich en Thomas Müller fors zijn. 

Paris Saint-Germain
Mauricio Pochettino en Eriksen kennen elkaar goed uit hun gezamenlijke tijd bij Tottenham Hotspur. Gezien de eerdere samenwerking is het contact snel zijn gelegd. Daarnaast is PSG gebaat bij een versterking met een transfervrije status: PSG staat door de Financial Fair Play onder druk bij de UEFA. Eriksen zou ook in dat kader een welkome aanwinst zijn.

Wat moet de nieuwe club van Eriksen worden? Discussieer mee in de comments!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie