De Jong heeft nieuws en gaat voorzichtige rentree bij Cambuur maken

De Jong heeft nieuws en gaat voorzichtige rentree bij Cambuur maken

06-01-2022 13:33
17

Henk de Jong gaat langzaam maar zeker toewerken naar een rentree bij SC Cambuur. De oefenmeester moest tijdelijk rust houden vanwege een cyste in zijn hoofd, maar maakt via de clubkanalen bekend dat hij aan de beterende hand is.

De cyste blijft op advies van de dokters voorlopig zitten, maar kan later eventueel alsnog behandeld worden, zonder 'grote, ingrijpende operatie', meldt De Jong. "Ik zei: mag ik dan weer gaan trainen? Nou, de dokter zei: je mag het rustig weer opbouwen. Dus in principe heb ik een goed bericht", aldus de trainer, die zichzelf corrigeert en 'in principe' weglaat.

De Jong meldt zich vrijdag weer op de club en gaat zich ook weer laten zien tijdens de wedstrijddagen, maar pakt nog niet al zijn werkzaamheden op. "Ik zal ook minder gaan doen, geen lezingen, geen bijeenkomsten. De interviews zal Pascal Bosschaart eerst gaan doen. En ik zal mijn telefoongebruik toch moeten veranderen. Want dat kost ook uren per dag. Ik zal eerst rustig moeten opbouwen."

Cambuur sloot de eerste seizoenshelft onder De Jong en Bosschaart af op een verrassende achtste plek. Sparta is op zondag 16 januari de eerste tegenstander na de winterstop.