Wiegman op shortlist Coach van het Jaar, ook mannelijke kanshebbers bekend

Wiegman op shortlist Coach van het Jaar, ook mannelijke kanshebbers bekend

06-01-2022 16:29 Laatste update: 16:37
9

Sarina Wiegman kan voor de derde keer in haar loopbaan worden uitgeroepen tot Beste trainer van het Jaar in het vrouwenvoetbal. De voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen prijkt op de shortlist naast Lluís Cortés (FC Barcelona) en Emma Hayes (Chelsea).

De 52-jarige Wiegman werd al vijf keer eerder genomineerd en sleepte de prijs in 2017 en 2020 in de wacht. Ze was tot en met de Olympische Spelen bondscoach van de Nederlandse vrouwen, die in Tokio in de kwartfinales werden uitgeschakeld door de Verenigde Staten. Daarna maakte ze de overstap naar Engeland, waarmee ze op 30 november opzien baarde door Letland met liefst 20-0 te verslaan.

Bij de mannen gaat de strijd tussen Pep Guardiola, Thomas Tuchel en Roberto Mancini. Guardiola won met City de Premier League en de League Cup, Tuchel veroverde met Chelsea de Champions League en onder Mancini werd Italië afgelopen zomer Europees kampioen.

De winnaars worden onder meer gekozen door alle bondscoaches en aanvoerders van de nationale teams. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het FIFA-gala op 17 januari in Zürich.