Kraay: 'Hij wordt nooit goed genoeg voor Feyenoord, dit is weggegooid geld'

Kraay: 'Hij wordt nooit goed genoeg voor Feyenoord, dit is weggegooid geld'

07-01-2022 08:14 Laatste update: 08:28
44

Voor Francesco Antonucci moet er veel gebeuren wil hij nog doorbreken bij Feyenoord. Dat stellen Kees Kwakman en Hans Kraay bij Voetbalpraat van ESPN. De 22-jarige Belg zal in Volendam aan zijn mindere punten moeten werken.

Volgens Kwakman pakte de trainerswissel in Rotterdam niet goed uit voor de technische middenvelder. "Onder Arne Slot gaat alles anders. Er wordt veel meer gevraagd van spelers en zeker ook van middenvelders. Het heeft mij niet verbaasd dat hij het daar totaal niet heeft gered. Hij was ook steeds niet helemaal fit. Dat was ook wel een probleem."

Wedden

Meer odds

Antonucci krijgt geen speeltijd bij Feyenoord, hoewel de club bepaald niet breed zit in zijn middenvelders. "Maar eigenlijk is het helemaal niet gek, want Slot wil fitte middenvelders", aldus Kraay. "Hij wil niet alleen lopers, ze moeten ook een beetje kunnen voetballen. Orkun Kökcü gaat steeds beter spelen en bij Fredrik Aursnes leveren ze ook blind de ballen in."

Kraay komt tot een duidelijke conclusie over Antonucci, voor wie zo'n twee miljoen euro werd betaald. "Hij wordt nooit meer goed genoeg voor Feyenoord. Dit is weggegooid geld. Maar voor Volendam is het een heel goede speler, met zijn beperkingen. Voor Volendam is het een enorme versterking."

Ook Kwakman heeft zijn twijfels. "Hij kan echt geweldig voetballen, maar hij heeft in het verleden alleen in balbezit gedacht. Hij zal nooit Guus Til worden, maar hij moet zich wel echt gaan ontwikkelen. Als ze niet kritischer naar hem gaan kijken, wordt hij niet goed genoeg voor Feyenoord."