'Als Van Nistelrooy het dan foutloos voordeed, krabde ik wel even aan mijn hoofd'

'Als Van Nistelrooy het dan foutloos voordeed, krabde ik wel even aan mijn hoofd'

07-01-2022 08:34
24

Joël Piroe bewaart bijzonder goede herinneringen aan zijn samenwerking met Ruud van Nistelrooy bij PSV. De 22-jarige aanvaller van Swansea City profiteert in het Championship van de lessen van de voormalig topspits van PSV en Manchester United.

Piroe speelde in Jong PSV onder de trainer Van Nistelrooy. "Dat was natuurlijk heel speciaal. Ik denk nog vaak terug aan zijn tips. Hij had het vaak over het zien van de verschillende mogelijkheden in een bepaalde situatie", zegt hij tegen Voetbal International. "Het is prachtig als je zo'n legende acties voor ziet doen. Als hij het dan foutloos voordeed, dan krabde ik wel even aan mijn hoofd en dacht ik wow."

"Hij hield er zelf als spits altijd van om bepaalde hoeken te creëren, zodat hij een fijn zwaaischot kon maken met binnenkant voet, maar wel altijd met veel kracht", vervolgt Piroe. "Bij het voordoen dribbelde hij een paar pionnen voorbij en kwam hij schuin voor het doel uit. Hij legde de bal dan nog iets schuiner ten opzichte van het doel en tijdens het dribbelen zei hij heel rustig: En dan krul je hem lekker in de lange hoek. Hij schoot de bal strak in de kruising. Toen stond ik wel even te kijken en dacht ik perfect voorbeeld, niets op aan het merken haha."

Piroe heeft ook nu af en toe nog contact met Van Nistelrooy. "Het blijft lekker om met hem te sparren. Als ik in Nederland ben en bij mijn vriendin ga kijken op De Herdgang (Naomi Pattiwael, speelster van PSV Vrouwen, red.) dan maken we altijd even een praatje als ik hem zie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie