'Topverdieners van Barça bekend: Piqué spant de kroon in Camp Nou'

'Topverdieners van Barça bekend: Piqué spant de kroon in Camp Nou'

07-01-2022 08:53
73

FC Barcelona behoort ook na het vertrek van Lionel Messi en Antoine Griezmann tot de clubs die het meest kwijt zijn aan salarissen. De bekende Spaanse journalist Lluis Canut onthult wie de topverdieners zijn in Camp Nou.

Volgens de TV3-verslaggever strijkt Gerard Piqué verreweg het meest op. Voordat de ervaren verdediger salaris inleverde vanwege de coronacrisis verdiende hij op jaarbasis 28 miljoen euro, inclusief bonussen. Ook de zelfopgeleide Sergio Busquets (23 miljoen) en Jordi Alba (20 miljoen) boeren goed. Overigens staan ook zij een groot deel van hun inkomen momenteel af vanwege de moeizame financiële situatie.

Het is verder niet verwonderlijk dat de Catalanen zo snel mogelijk af willen van Samuel Umtiti en Philippe Coutinho. De Franse verdediger (20 miljoen) en de Braziliaanse spelmaker (16 miljoen) completeren de top-vijf grootverdieners. Marc-André ter Stegen (14 miljoen), Ousmane Dembélé (12 miljoen) en Sergi Roberto (12 miljoen) ontvangen eveneens een riant inkomen. Memphis Depay en Frenkie de Jong worden niet genoemd door Canut, maar zij krijgen naar verluidt net iets minder dan tien miljoen.