'Manchester City gaat vol voor Haaland, Real Madrid de grootste bedreiging'

'Manchester City gaat vol voor Haaland, Real Madrid de grootste bedreiging'

Gepubliceerd: vrijdag 7 januari 2022 om 09:47vr 07-01-2022 om 09:47

Manchester City houdt zijn kruit in januari droog op de transfermarkt, maar heeft grote plannen voor komende zomer. Manager Pep Guardiola wil een linksback en een middenvelder aantrekken, maar de komst van een spits staat bovenaan het wensenlijstje. Erling Haaland is de topkandidaat.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde The Athletic. Het Noorse doelpuntenkanon heeft een transferclausule van 75 miljoen euro bij Borussia Dortmund, al zijn clubs beduidend meer kwijt voor zijn komst. Manchester City wil ver gaan om hem in te lijven en wil in de komende weken en maanden in gesprek met zaakwaarnemer Mino Raiola en vader Alf-Inge, die zelf een verleden heeft bij The Citizens.

De Premier League-kampioen weet echter ook dat de concurrentie groot is. Real Madrid wordt als de grootste bedreiging gezien, maar mogelijk verkiest Haaland een andere bestemming als de Koninklijke ook Kylian Mbappé aantrekt. The Athletic acht de kans klein dat FC Barcelona in staat is om de 21-jarige spits aan te trekken, terwijl een concurrentiestrijd met Bayern München, Manchester United en Paris Saint-Germain met meer vertrouwen tegemoet wordt gezien door City.

Guardiola en The Citizens hebben de nodige alternatieven in het vizier. De Engelse grootmacht houdt de ontwikkeling van Alexander Isak en Dusan Vlahovic in de gaten. Ook een nieuwe poging voor Harry Kane wordt niet uitgesloten, maar de kans is wel klein.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws