'35 miljoen is niet genoeg: Lille krijgt tweede Botman-bod binnen'

'35 miljoen is niet genoeg: Lille krijgt tweede Botman-bod binnen'

07-01-2022 11:20
102

Newcastle United heeft een nieuw bod uitgebracht op Sven Botman, meldt The Athletic. Lille OSC wees eerder al een bod van ongeveer 35 miljoen euro af.

Hoe hoog het nieuwe bod is, wordt uit de berichtgeving van The Athletic niet duidelijk, maar zeker is dat Newcastle een nieuwe poging heeft gewaagd om Botman naar de Premier League te halen. Volgens het doorgaans goed ingevoerde medium ziet Botman een overstap naar Engeland wel zitten. Het is aan de clubs om eruit te komen. 

Wedden

Meer odds

Newcastle-manager Eddie Howe kreeg vrijdag vragen over Botman, maar wilde inhoudelijk niet reageren. "We zijn in handen van clubs die spelers verkopen, zaakwaarnemers, spelers die willen komen. Er zijn geen garanties. Van buiten klinkt het misschien eenvoudig, maar binnen is het heel anders. Ik heb er alle vertrouwen in, maar ik beloof niets", zegt Howe.

Botman maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Lille voor een bedrag van ongeveer acht miljoen euro. Hij werd in zijn eerste jaar in Frankrijk meteen landskampioen en mede daardoor stonden de clubs in de rij. Botmans contract loopt nog tot 2025.