'Van Koeman heb ik de laatste twee jaar wel heel veel geleerd bij Barça'

'Van Koeman heb ik de laatste twee jaar wel heel veel geleerd bij Barça'

07-01-2022 13:55
19

Alfred Schreuder was enigszins verrast dat hij werd benaderd door Club Brugge, maar hij kijkt uit naar zijn Belgische avontuur. De Nederlandse trainer sprak vrijdag tijdens het trainingskamp in Spanje voor het eerst met de media.

Schreuder gaat met goede moed aan de slag bij de club van Noa Lang, Ruud Vormer en Bas Dost. "Het is snel gegaan", laat hij weten. "Ik was aanvankelijk zeker verrast door het telefoontje van Club Brugge. Bij een kennismakingsgesprek konden we onze ideeën uitwisselen en dat ging meteen heel goed. Na één gesprek was Club overtuigd van mij als trainer."

Schreuder heeft vooral ervaring als assistent, maar dat ziet hij niet als belemmering. "Ik begrijp dat mensen zo zouden kunnen denken, maar ik ben ook drie jaar hoofdtrainer geweest. Ik weet ook van mezelf dat ik hoofdtrainer kan zijn, vandaar ook deze uitdaging. We staan zeven punten achter en we slikken te veel tegengoals. Club heeft al veel wedstrijden gewonnen, maar ik wil bepaalde zaken veranderen om het team beter te laten functioneren en makkelijker te laten winnen."

Schreuder werkte als assistent onder meer samen met Ronald Koeman, Erik ten Hag en Julian Nagelsmann. Is hij een mix van al die toptrainers? "Dat zou heel mooi zijn", wordt hij geciteerd door Het Nieuwsblad. "Ik wil vooral dicht bij mezelf blijven. Maar van Koeman heb ik de laatste twee jaar wel heel veel geleerd. Hij slaagde er bij Barcelona in om heel rustig te blijven onder alle druk."

Zaterdag speelt Club Brugge nog een tweede oefenmatch in Marbella. Puskas Akademia uit Hongarije is dan de tegenstander.