Domper voor PSV: Ramalho komende maanden niet inzetbaar

Domper voor PSV: Ramalho komende maanden niet inzetbaar

07-01-2022 14:07 Laatste update: 14:14
232

PSV kan de komende maanden geen beroep doen op André Ramalho. De 29-jarige Braziliaan is deze week geopereerd aan een enkelblessure die hij opliep tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen Go Ahead Eagles.

Volgens de Eindhovenaren is de operatie goed verlopen, maar neemt het herstel dus wel enkele maanden in beslag. Dat is een hard gelag voor PSV. Ramalho kwam afgelopen zomer over van Red Bull Salzburg en is uitgegroeid tot de leider van de defensie. Met Jordan Teze heeft coach Roger Schmidt nu nog maar één rechtsbenige centrale verdediger tot zijn beschikking.

Ramalho viel op 23 december al na een halfuur uit tegen Go Ahead. Toen kwam Armando Obispo voor hem in het veld. Ramalho speelde dit seizoen al 31 officiële duels voor PSV, waarin hij drie keer scoorde en twee assists gaf. Hij zal in Nederland revalideren, zo laat de club weten.

Ramalho mist onder meer de belangrijke wedstrijden tegen Ajax (23 januari), AZ (5 februari) en Vitesse (12 februari) in de Eredivisie. Ook de clashes met Maccabi tel Avic op 17 en 24 februari in de tussenronde van de Conference League komen te vroeg. De formatie van Schmidt begint op 16 januari aan de tweede seizoenshelft met een uitduel bij FC Groningen.