Linssen roemt kwaliteit bij Feyenoord: 'Buitenwereld maakt het kleiner'

Linssen roemt kwaliteit bij Feyenoord: 'Buitenwereld maakt het kleiner'

07-01-2022 15:13
45

Bryan Linssen stelt dat hij bezig is aan zijn beste seizoen als profvoetballer. De aanvalsleider van Feyenoord moet alleen Sébastien Haller voor zich dulden op de topscorerslijst van de Eredivisie. Zijn goede vorm komt volgens hem niet uit het niets. 

Haller heeft in competitieverband twee keer vaker gescoord dan Linssen, waardoor de topscorerstitel lonkt. "Nou, dat is nog ver weg", lacht de Feyenoorder in gesprek met RTV Rijnmond. "Maar dit is wel mijn beste seizoen ooit, qua rendement en assists. Ik hoop zo door te gaan, ik voel me lekker, fris en fit. En elf goals is me nog nooit eerder gelukt in één seizoenshelft." Hoewel alles hem momenteel voor de wind gaat, blijft Linssen zelfkritisch. "Alles kan beter, zelfs koppen ja. Maar ik ben 31, heel veel beter zal het niet meer worden, maar ik probeer toch altijd weer dingen mee te pakken."

Waar Arne Slot mede door Linssen niet per se zoekt naar een aanvaller, deed Feyenoord wel een poging om Joey Veerman te halen. De Rotterdammers zetten nu in op de komst van Riechedly Bazoer en de geboren Limburger juicht dat toe. "Ik mag hem heel erg graag. Het is een fantastische jongen en hij kan ontzettend goed voetballen. Ik heb fijn met hem samengewerkt bij Vitesse, we zullen het wel zien."

Of Feyenoord met of zonder Bazoer aan de tweede seizoenshelft begint, Linssen wil de lijn van de eerste seizoenshelft doortrekken. "Het heeft mij niet verbaasd dat we het zo goed doen, omdat er kwaliteit in de groep zit. Door de buitenwereld wordt dat kleiner gemaakt, maar wij weten waar we toe in staat zijn. De trainer heeft het fantastisch neergezet en het is ook echt genieten als je een wedstrijd speelt."