Feyenoord is akkoord met Waasland-Beveren en rondt ook vierde huurtransfer af

Feyenoord is akkoord met Waasland-Beveren en rondt ook vierde huurtransfer af

07-01-2022 17:47 Laatste update: 17:54
69

Feyenoord heeft ook zijn derde huurtransfer van deze maand afgerond. Aliou Baldé verlaat de Stadionclub tijdelijk voor het Belgische Waasland-Beveren.

Baldé staat inmiddels één jaar onder contract bij Feyenoord, dat hem overnam van het Senegalese Diambars FC. Dit seizoen komt de negentienjarige linksbuiten echter niet voor in de plannen van trainer Arne Slot. Daardoor wordt Baldé tijdelijk bij Waasland-Beveren gestald door Feyenoord. Eerder rondde de nummer drie van de Eredivisie al huurtransfers van Mark Diemers (naar Hannover 96), Christian Conteh (naar FC Dordrecht) en Francesco Antonucci (naar FC Volendam) af.

De Rotterdammers maken bekend dat Baldé een half jaar gaat spelen in België. Er wordt niets gemeld over een optie tot koop. Op de clubsite van Waasland-Beveren reageert Baldé kort op zijn transfer. "Ik ben heel blij om in Beveren te zijn. Ik zal er alles aan doen om de club mee te helpen promoveren!"

Feyenoord-directeur Frank Arnesen verwacht dat de verhuurperiode Baldé goed zal doen. "Het plan voor Aliou was dat hij gelet op zijn talent dit seizoen al meer speelminuten zou maken bij Feyenoord 1 nadat hij vorig jaar al was aangesloten, maar door omstandigheden is dat niet gelukt. Door hem te verhuren denken we dat Aliou stappen kan zetten als voetballer door voor het eerste elftal van Waasland-Beveren te spelen. Als ruwe diamant kan hij deze ervaring goed gebruiken."