AZ krijgt Goudmijn terug van Sparta en verhuurt hem direct weer: 'Wil veel spelen'

AZ krijgt Goudmijn terug van Sparta en verhuurt hem direct weer: 'Wil veel spelen'

07-01-2022 18:06
33

De verhuurperiode van Kenzo Goudmijn bij Sparta is definitief beëindigd, maar de middenvelder van AZ blijft in Rotterdam. Goudmijn maakt het seizoen namelijk op huurbasis af bij stadsgenoot Excelsior.

Donderdag werd al duidelijk dat Goudmijn voortijdig zou vertrekken bij Sparta, dat een nieuwe middenvelder wil aantrekken. De jeugdinternational kwam tot elf competitieduels, maar stond geen enkele keer in de basis bij de nummer zestien van de Eredivisie. AZ heeft direct een nieuwe club gevonden voor Goudmijn: hij gaat het komende half jaar aan de slag bij Excelsior, waardoor hij in Rotterdam actief blijft.

Op de clubsite van Excelsior reageert Goudmijn op zijn huurmove. "Het afgelopen half jaar ben ik bij Sparta Rotterdam geweest, maar dat is voor beide kanten niet uitgepakt zoals we hoopten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging", legt hij uit. "Excelsior meldde zich vervolgens al heel snel. We hebben een paar goede gesprekken gehad met de hoofdtrainer en technisch directeur en dat zorgde voor een goed gevoel bij mij. Daarom heb ik nu deze keuze gemaakt."

"Op mijn leeftijd moet ik veel spelen en dat is bij Sparta te weinig gelukt", vervolgt Goudmijn. "Daarom wil ik bij Excelsior zoveel mogelijk spelen. Daarnaast wil ik belangrijk zijn en zo hoog mogelijk eindigen dit seizoen om een promotie te kunnen afdwingen."