'FC Utrecht voert wéér keeperswissel door: Paes keert terug op de bank'

'FC Utrecht voert wéér keeperswissel door: Paes keert terug op de bank'

07-01-2022 19:25 Laatste update: 20:01
99

Bij FC Utrecht heeft men opnieuw een keeperswissel doorgevoerd, weet Voetbal International. Maarten Paes is niet langer de eerste keus van trainer René Hake, waardoor Fabian de Keijzer in de tweede seizoenshelft onder de lat zal staan.

Utrecht sloot het kalenderjaar 2021 af met teleurstellende resultaten. Uit analyses kwam naar boven dat één van de verbeterpunten het verminderen van individuele fouten is, meldt VI. Paes maakte een mindere indruk, waardoor de technische staf hem niet langer als eerste keeper ziet. Die rol is nu weggelegd voor De Keijzer.

Deze week zijn de twee doelmannen ingelicht over de keeperswissel. Het is voor de tweede keer in iets meer dan een jaar tijd dat Paes zijn plekje onder de lat kwijtraakt. Toen de jeugdinternational vorig seizoen geblesseerd raakte, groeide tijdelijke vervanger Eric Oelschlägel uit tot de eerste doelman van Utrecht.

De laatste 2,5 jaar zijn er überhaupt veel keeperswissels doorgevoerd bij de huidige nummer zeven van de Eredivisie. Zo veroverde Paes dit seizoen zijn plekje even terug in het doel en stonden ook Thijmen Nijhuis, Jeroen Zoet en David Jensen onder de lat in de Domstad.