'Als je hoort dat je in lege Kuip bent bevangen door Kuipvrees, ga je denken'

'Als je hoort dat je in lege Kuip bent bevangen door Kuipvrees, ga je denken'

08-01-2022 07:30
15

Bryan Linssen strijdt inmiddels om de topscorerstitel in de Eredivisie en met Feyenoord om de landstitel, maar daar zag het bij zijn komst in 2020 niet naar uit. De 31-jarige Limburger had een moeizame start in Rotterdam-zuid en kreeg de nodige kritiek te verduren.

"Het begin in De Kuip was niet gemakkelijk voor me", zegt Linssen, die overkwam van Vitesse, in De Telegraaf. "Het liep niet. Als je verhalen hoort dat je zelfs in een lege Kuip bent bevangen door Kuipvrees dan ga je denken… Als je bijvoorbeeld alleen op de keeper afloopt. Van oei, als dit maar goed gaat. Het zal toch niet, het zal toch wel, en weer miste ik dan een kans."

"In die fase dacht ik weleens: laat me alsjeblieft met rust, hou mij erbuiten, zoek even een ander", vervolgt de aanvaller, die zich oprichtte en dit seizoen al elf keer scoorde in de Eredivisie. "Soms doe ik nu maar wat en valt de bal goed. Geef ik tegen Fortuna Sittard een hakbal en rolt de bal er bij de tweede paal in. Puur instinct, het komt in je op, je denkt niet na en hup een doelpunt."

Linssen kon de kritiek van de buitenwacht wel snel aan de kant leggen. "Anders zou ik er niet bovenop zijn gekomen zoals ik er bovenop ben gekomen bij Feyenoord. Ik kom uit het Limburgse plaatsje Neeritter. Daar raken mensen niet zo snel van de kook. Max Verstappen is tien minuten bij ons vandaan, net over de grens in België, opgegroeid. Z'n moeder doet in dezelfde supermarkt haar boodschappen als de mijne. Hij heeft iets van: 'schijt aan wat ze zeggen'. Positief of negatief, hij legt het naast zich neer. Die eigenschap herken ik bij mezelf ook."

Linssen stelt onverstoorbaar te zijn. "Na twee doelpunten tegen Fortuna Sittard ben je de beste en na Ajax kan je er niets van. Niets van aantrekken, allebei niet waar."