Man City ziet nieuw goudhaantje op de deur kloppen: 'Hij kan Foden achterna'

Man City ziet nieuw goudhaantje op de deur kloppen: 'Hij kan Foden achterna'

08-01-2022 10:15
4

Cole Palmer krijgt veel lof in Engeland na zijn glansrol bij Manchester City in het FA Cup-duel met Swindon Town. Assistent-trainer Rodolfo Borrell van The Citizens denkt dat het negentienjarige toptalent in de voetsporen kan treden van Phil Foden.

Palmer leverde met een doelpunt en een assist een grote bijdrage aan de 1-4 zege op de League Two-club. Onder meer The Manchester Evening News wijst hem aan als Man of the Match. "Iedereen heeft kunnen zien dat hij barst van de kwaliteit. Cole moet zich nog behoorlijk ontwikkelen, maar heeft duidelijk veel talent", erkent Borrell, die de positief geteste Pep Guardiola verving, bij ITV Sport.

Borrell waakt voor een vergelijking met Foden, die ook door Manchester City zelf werd opgeleid, maar ziet een vergelijkbaar potentieel. "Het zijn totaal verschillende spelers en het is duidelijk dat Phil al meer heeft laten zien. Hij is ouder en heeft meer kansen gehad. Uiteindelijk zijn het twee geweldige spelers. De ingrediënten zijn aanwezig om Phil achterna te gaan, maar laten we eerst maar eens afwachten. Het ligt in zijn handen."