'FC Barcelona doet goede zaken en houdt toptalent toch langer binnenboord'

'FC Barcelona doet goede zaken en houdt toptalent toch langer binnenboord'

8 January - 12:21
21

FC Barcelona gaat op korte termijn het contract van Gavi openbreken en verlengen. Het zeventienjarige toptalent verbindt zich naar verluidt voor vijf extra jaren aan de club. 

Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat Barcelona sinds oktober de financiële middelen heeft om een nieuw contract van Gavi voor te bereiden. Als de puntjes op de i zijn gezet, tekent de Spanjaard voor vijf extra jaren in Camp Nou. Zijn huidige contract loopt medio 2023 af. Momenteel beschikt Gavi over een ontsnappingsclausule van vijftig miljoen euro, maar deze wordt opgehoogd in zijn nieuwe contract.

Vorige maand werkt bekend dat de revelatie op het Barcelona-middenveld zijn contract niet wilde verlengen en wilde wachten op aanbiedingen van Europese topclubs. Bayern München, Chelsea en Liverpool zagen Gavi graag komen, maar de middenvelder heeft besloten in Camp Nou te blijven. Eerder wisten de Catalanen met Pedri en Ansu Fati al twee andere parels uit de eigen opleiding te behouden. 

Gavi beleeft dit seizoen zijn ultieme doorbraak. Onder Ronald Koeman maakte hij begin dit seizoen zijn debuut voor Barcelona. Twee maanden later volgde zijn debuut bij de Spaanse nationale ploeg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s