Emmen overleeft Bosch avondje ondanks personele problemen en komt naast Excelsior

08-01-2022 20:38
32

FC Emmen heeft in de strijd om directe promotie de druk op Excelsior opgevoerd. De Drentse Eredivisie-degradant nam zaterdag de punten mee tegen FC Den Bosch en komen voorlopig in punten gelijk met de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.

Het toch al niet bijster productieve FC Emmen moest onder meer clubtopscorer Jeredy Hilterman missen, maar kwam de eerste helft in De Vliert zonder noemenswaardige problemen door. De ploeg van Dick Lukkien kreeg niet veel kansen, maar controleerde en kwam dankzij Keziah Veendorp op voorsprong. De gelegenheidsrechtsback kreeg een afvallende bal voor de voeten en passeerde Wouter van der Steen met een geplaatste inzet: 0-1.

Na rust bood Den Bosch iets meer weerwerk en moesten de gasten er weer even in komen. De gelijkmaker hing echter geen moment in de lucht en FC Emmen kreeg steeds meer gelegenheid om de wedstrijd definitief te beslissen. Dat gebeurde vijf minuten voor tijd, met het nodige fortuin. Rui Mendes kreeg de bal per toeval voor zijn voeten, raakte hem bovendien niet goed, maar de 0-2 was wel een feit.

Emmen komt op 42 punten na 21 wedstrijden: drie minder dan koploper FC Volendam en evenveel als nummer twee Excelsior, dat echter nog aan zet is. De Kralingers spelen zondagmiddag de topper tegen ADO Den Haag.