Cillessen kan Benzema niet van indrukwekkende Real Madrid-mijlpaal houden

08-01-2022 22:50
24

De start van het Primera División-jaar was een valse voor Real Madrid, maar De Koninklijke heeft zaterdag thuis tegen Valencia een nieuwe stap richting de landstitel gezet. Karim Benzema zette na een gemakkelijk gegeven strafschop een imposante mijlpaal neer en Real Madrid liep na rust alsnog uit tegen Jasper Cillessen en de zijnen.

De doelman uit Groesbeek ontsnapte vlak voor rust toen Luka Modric de lat trof en leek zijn doel tot aan de rust schoon te houden. Nadat Casemiro in het strafschopgebied over Omar Alderete struikelde, kreeg Benzema echter een uitgelezen kans om zijn driehonderdste voor Real Madrid te maken. De bal ging perfect in de kruising en Cillessen had het nakijken: 1-0.

In het eerste kwartier na rust viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Vinícius Júnior wist Cillessen tweemaal te passeren en tilde de stand naar 3-0: eerst rommelde hij zich een weg door het strafschopgebied, vervolgens was hij attent toen de doelman een rebound moest toestaan op een inzet van Marco Asensio. Valencia kreeg een kwartier voor tijd ook een penalty en Gonçalo Guedes zorgde in twee instanties voor 3-1, maar Real Madrid had de buit toen al binnen. Sterker nog: Benzema maakte kort voor tijd ook nog de 4-1, zijn 301ste voor Real Madrid.

De ploeg van Carlo Ancelotti heeft zich herpakt na de verrassende nederlaag tegen Getafe. Achtervolger Sevilla is voorlopig op acht punten gezet, maar speelt zondag nog tegen Getafe en heeft daarna nóg een wedstrijd tegoed.