Huldiging Olij meest memorabele moment van troosteloze editie NAC-FC Eindhoven

Huldiging Olij meest memorabele moment van troosteloze editie NAC-FC Eindhoven

08-01-2022 22:57
7

De nummers negen en acht van de Keuken Kampioen Divisie zijn met een punt aan het nieuwe jaar begonnen. NAC Breda en FC Eindhoven konden allebei het verschil niet maken in het lege Rat Verlegh Stadion en het Brabantse onderonsje eindigde zonder treffers.

NAC werd getroffen door personele problemen en moest onder meer Ralf Seuntjens missen. Nick Olij werd voorafgaand aan de wedstrijd gekroond tot beste keeper van de tweede Keuken Kampioen Divisie-periode en moest al gauw bewijzen dat zijn uitverkiezing terecht was. Brian De Keersmaecker kwam namens FC Eindhoven het dichtst in de buurt van een treffer, maar zijn inzet werd gepareerd door de NAC-sluitpost.

In de openingsfase van de tweede helft werd het plotseling hectisch voor beide doelen. Charles-Andreas Brym en Joey Sleegers konden Olij echter niet passeren en Nigel Bertrams hield Jarchinio Antonia aan de andere kant van scoren. De gasten leken nog de meeste aanspraak te maken op een treffer en zagen de vlag omhoog gaan toen Brym het net vond, maar ontsnapten ook één keer. Pjotr Kestens kwam oog in oog met Bertrams, maar kon de wedstrijd ook niet openbreken.

Tijdens de liefst zes minuten durende extra tijd kreeg Thom Haye nog één kans, maar de vrije trap van de NAC-regisseur ging via de muur over. Een 0-0 bleek dan ook onafwendbaar. De ploeg van NAC-icoon Rob Penders houdt NAC op vier punten afstand, terwijl Edwin de Graaf en de zijnen één punt uitlopen op FC Den Bosch, dat eerder op de avond thuis van FC Emmen verloor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie