Amsterdammer Asante scoort tegen Chelsea: 'Na acht lange maanden, onwerkelijk'

Amsterdammer Asante scoort tegen Chelsea: 'Na acht lange maanden, onwerkelijk'

08-01-2022 23:19
7

De in Amsterdam geboren voetbalavonturier Akwasi Asante vond zichzelf zaterdag opeens terug op Stamford Bridge en wist ook nog tot scoren te komen tegen Chelsea. Zijn team Chesterfield stond toen al met 5-0 achter, maar Asante liet het uitvak alsnog ontploffen.

Na een halve redding van Marcus Bettinelli had het jeugdproduct van HFC Haarlem de bal voor het intikken. "What dreams are made of", reageerde hij na afloop tegenover BBC Radio Sheffield. "Ik kon het niet geloven toen de bal voor mijn voeten kwam. Ik dacht: ik ga gewoon scoren op Stamford Bridge. En ik wist niet wat ik zou doen, juichen of break down."

Asante is namelijk pas net terug van langdurig blessureleed en maakte vlak voor de jaarwisseling zijn eerste minuten van het seizoen. "Het zijn acht lange maanden voor me geweest. En dat ik dan op Stamford Bridge mag spelen én scoren: het is onwerkelijk. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven."

Dat de vijfdedivisionist uiteindelijk met 5-1 verloor van de regerend Champions League-winnaar, was bijzaak. "Niemand verwachtte iets van ons, volgens mij verwachtten de mensen niet eens één schot op doel. Maar we kunnen trots zijn: 5-1, eerlijk gezegd niet eens zo slecht tegen de wereldkampioen."