'Feyenoord gaf mij bijnaam Rocketman, maar ik noem mezelf Sambaboy'

'Feyenoord gaf mij bijnaam Rocketman, maar ik noem mezelf Sambaboy'

09-01-2022 10:28
55

Christian Conteh heeft alsnog gereageerd op zijn droomstart bij FC Dordrecht. De Feyenoord-huurling scoorde vrijdag tegen Helmond Sport binnen één minuut na zijn invalbeurt. Hij is blij dat hij weer aan spelen toekomt.

"Ik ben erg gelukkig. Het is een supergevoel", zegt Conteh tegen RTV Rijnmond. De 22-jarige linksbuiten werd vrijdag nog uit de media gehouden, omdat hij volgens coach Michele Santoni een 'bom aan emoties' was. Dat had te maken met zijn teleurstellende verhuurperiode aan SV Sandhausen, waarvoor hij slechts vier keer in actie kwam in de eerste seizoenshelft. Ook kon de Duitser niet goed overweg met de trainer.

"Het was een zware tijd en daar moest ik aan terugdenken", erkent Conteh. "Ik was niet gelukkig en wilde naar huis. Ik heb vaak in mijn eentje moeten huilen. Ik heb altijd gezegd dat ik op de wereld ben gekomen om te voetballen. Als dat niet lukt, dan word ik verdrietig."

Via Dordrecht hoopt Conteh zich weer in de kijker te spelen bij Feyenoord. "Het is belangrijk dat ik na een jaar vol blessures weer ga voetballen. Als ik straks na vijf maanden weer bij Feyenoord terugkeer, weet ik zeker dat ik het daar naar mijn zin ga hebben. Ik zal alles geven om te spelen. Dat is het allerbelangrijkste."

Rocketman en Sambaboy
Conteh is vol lof over de Rotterdamse club, die hem in 2020 ophaalde bij FC St. Pauli. "Het is een erg leuk team en teamgenoten als Leroy Fer, Lutsharel Geertruida en ook Jens Toornstra betrokken mij er meteen bij. Volgens mij heeft Feyenoord mij de bijnaam 'Rocketman' gegeven, omdat ik een snelle speler ben. De bijnaam 'Sambaboy' heb ik mezelf gegeven, omdat ik de tegenstander bij een één tegen één met trucjes probeer te provoceren."