'Heerenveen nog niet klaar na Veerman-vertrek: Haye in beeld'

'Heerenveen nog niet klaar na Veerman-vertrek: Haye in beeld'

09-01-2022 10:40
43

NAC Breda-uitblinker Thom Haye staat in de belangstelling van sc Heerenveen. De Friese club zag spelmaker Joey Veerman vorige week naar PSV vertrekken, waardoor technisch manager Ferry de Haan naar vervangers speurt.

Eerder legde Heerenveen al de transfervrije Anas Tahiri vast, maar daar blijft het mogelijk niet bij. De Haan blijft zoeken naar versterkingen voor de korte en lange termijn, meldt Voetbal International. Daarbij is het oog ook gevallen op Haye. De 26-jarige middenvelder heeft al ervaring op Eredivisie-niveau en wordt gezien als een 'potentiële directe versterking'.

Haye ligt nog tot medio 2023 vast bij NAC Breda, maar hij staat open voor een stap hogerop. "Ik denk dat ik bij veel ploegen in de Eredivisie een meerwaarde kan zijn. Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben", zei hij zaterdag tegen ESPN over een mogelijke transfer in januari. De oud-speler van AZ, Willem II, Lecce en ADO Den Haag heeft volgens VI wel meerdere ijzers in het vuur.

Heerenveen kan aanvulling op het middenveld goed gebruiken. Naast het vertrek van Veerman naar PSV voor ongeveer zes miljoen euro, beschikken spelers als Rodney Kongolo, Siem de Jong en Nicolas Madsen (gehuurd) over een aflopend contract.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie