Het houdt maar niet op: FC Barcelona is ook García voorlopig kwijt

Het houdt maar niet op: FC Barcelona is ook García voorlopig kwijt

09-01-2022 12:22
44

FC Barcelona heeft opnieuw te kampen gekregen met fysieke malheur. Eric García heeft een blessure overgehouden aan de wedstrijd tegen Granada van zaterdag en zal er naar verwachting vijf weken uit zijn.

De voor dit seizoen bij Manchester City opgepikte verdediger stond in het Estadio Nuevo Los Cármenes in de basis, maar werd na een klein uur naar de kant gehaald. Barça heeft een halve dag na de 1-1 in Granada de diagnose gesteld: García kampt met een bovenbeenblessure en zal ruim een maand toe moeten kijken. De topper tegen Atlético Madrid van begin februari lijkt te vroeg te komen en of García het Europa League-tweeluik met Napoli haalt, is nog afwachten.

De Catalaanse ziekenboeg zit al wekenlang overvol. Trainer Xavi moest in de eerste wedstrijden na de jaarwisseling noodgedwongen een beroep doen op zijn tweede keus – onder wie Luuk de Jong, die opeens begint te scoren – en een groot aantal jeugdspelers. Zaterdagavond ontbraken vanwege uiteenlopende redenen spelers als Ronald Araújo, Frenkie de Jong, Pedri, Ferran Torres, Sergi Roberto, Ansu Fati en Martin Braithwaite.