Robin Pröpper: 'Speelde al even, heeft Davy goed over nagedacht, moedig besluit'

Robin Pröpper: 'Speelde al even, heeft Davy goed over nagedacht, moedig besluit'

09-01-2022 12:56
8

Robin Pröpper stond tijdens PSV-FC Twente op 30 oktober voor het laatst met broer Davy op het veld: de dertigjarige Arnhemmer besloot onlangs om per direct te stoppen. Voor de buitenwereld kwam dit besluit als een verrassing, broer Robin wist al langer dat dit eraan zat te komen.

De oudste Pröpper-broer bevestigde dat hij tijdens de feestdagen zijn besluit had genomen "Ik hoef er niet heel erg over uit te wijden, maar natuurlijk kwam het voor mij minder als een verrassing. Dat speelde al een tijdje", aldus Robin Pröpper in gesprek met RTV Oost, na de oefenwedstrijd tussen FC Twente en het Duitse Eintracht Braunschweig. "Daar heeft hij goed over nagedacht en ik vind het een heel moedig besluit."

Dat zijn broer kampte met 'motivatieproblemen', bestrijdt Pröpper echter. "Dat ligt anders. Motivatie mag ook genuanceerd worden, vind ik. En als ik over mezelf praat: ik ga nog wel eventjes door", aldus de verdediger, die nog twee jaar vastligt in Enschede. "Het is ook niet aan mij om daarover te praten. Ik denk dat mijn broer er al genoeg over heeft gezegd en daar mag het van mij ook bij blijven."