'Gudmundsson wil AZ-contract niet verlengen, Barasi ondanks Turkse interesse wel'

'Gudmundsson wil AZ-contract niet verlengen, Barasi ondanks Turkse interesse wel'

09-01-2022 15:32
96

Albert Gudmundsson is niet van plan om zijn aflopende contract bij AZ te verlengen. De IJslander hoopt na dit seizoen transfervrij de overstap te maken naar een club in het buitenland. Talent Yusuf Barasi lijkt juist wél een nieuw contract te gaan tekenen, ondanks vermeende interesse van Galatasaray.

Dat bevestigt Max Huiberts, de technisch directeur van AZ, in gesprek met het Noordhollands Dagblad. Barasi en Gudmundsson beschikken allebei over een aflopend contract. De IJslander is niet van plan om bij te tekenen en hoopt na dit seizoen aan de slag te kunnen bij een club buiten Nederland. 

Barasi maakte in de eerste seizoenshelft zijn AZ-debuut in de KNVB Beker in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarin wist hij het net meteen te vinden. De Turkse topclub Galatasaray wil hem naar verluidt transfervrij overnemen, maar Huiberts geeft aan dat de gesprekken over een nieuw contract voor Barasi goed verlopen. "Het ziet er allemaal goed uit."

AZ hoopt naast het contract van Barasi ook Mohamed Taabouni langer aan zich te binden. Taabouni beschikt ook over een aflopend contract, maar zou wel oren hebben naar een nieuwe verbintenis.