Afrika Cup-gastheer Kameroen dankzij penalty's met schrik vrij na slippertje Onana

09-01-2022 18:55
31

Gastland Kameroen en met name Andre Onana zijn met de schrik vrijgekomen tijdens de Afrika Cup-ouverture tegen Burkina Faso. De Ajax-doelman gaf de eerste treffer van het toernooi weg, maar Kameroen boog dankzij twee rake penalty's van Vincent Aboubakar de achterstand alsnog om.

Daar zag het na het verstrijken van het eerste kwart nog niet naar uit. Onana zag al twee hoge ballen voorbij zijn doel vliegen en tastte even later mis bij een voorzet van oud-ploeggenoot Bertrand Traoré: Gustavo Sangaré profiteerde bij de tweede paal en zorgde voor de eerste treffer van deze Afrika Cup-editie.

Burkina Faso leek met deze 0-1 voorsprong de rust te halen, maar in de slotfase van de eerste helft kwam de wedstrijd op zijn kop te staan. Eerst nam de VAR een overtreding van Traoré in de zestien meter waar, vervolgens kwam Issoufou Dayo te laat inglijden. De bal ging in beide gevallen op de stip en Aboubakar – de finaleheld van 2017 – tekende voor de 1-1 en de 2-1.

Daar bleef het ook bij na de tweede 45 minuten. Kameroen neemt voorlopig de leiding in Groep A, in afwachting van de wedstrijd tussen Kaapverdië en Ethiopië later op de zondagavond.