Go Ahead en oude bekende nemen weer afscheid: 'Dan is beter om uit elkaar te gaan'

Go Ahead en oude bekende nemen weer afscheid: 'Dan is beter om uit elkaar te gaan'

09-01-2022 21:35
49

Chris David was op de proef bij Go Ahead Eagles, maar de club uit Deventer gaat hem geen contract aanbieden. De middenvelder komt naar eigen zeggen niet goed tot zijn recht in het 5-3-2-systeem van Go Ahead.

David, die tussen 2015 en 2017 al speelde in De Adelaarshorst, staat eigenlijk onder contract bij SSV Jeddeloh, dat uitkomt op het vierde niveau in Duitsland. De geboren Amsterdammer mocht desondanks stage lopen in de afgelopen weken bij Go Ahead. Een nieuw dienstverband bij de promovendus zit er echter niet in, zo maakt Go Ahead zelf bekend.

Wedden

Meer odds

In gesprek met TC/Tubantia reageert David op dat nieuws. "We hebben een goed gesprek gehad, maar als Go Ahead heel graag met me verder had gewild, stond ik daarvoor open. Dit is een mooie club. Ik heb moeilijke jaren gehad en heb door omstandigheden relatief weinig wedstrijden gespeeld. Daarom is het voor mij belangrijk om speelminuten te maken. Tegen Dortmund speelde Go Ahead in een soort 5-2-3-systeem, zonder een echte 10. Maar daarin kom ik niet het beste tot mijn recht. Dan is het beter om uit elkaar te gaan en verder te kijken."

Op de clubsite vertelt trainer Kees van Wonderen ook kort over het vertrek van David. "Hij had ook in de gaten dat Go Ahead Eagles op dit moment niet het podium is waar hij het best tot zijn recht komt."