Franse pers bewierookt Xavi Simons en grapt over 'manipulerende' Wijnaldum

Franse pers bewierookt Xavi Simons en grapt over 'manipulerende' Wijnaldum

10-01-2022 08:38
48

Xavi Simons heeft zondagavond zijn visitekaartje afgegeven in Frankrijk. De achttienjarige Nederlander van Paris Saint-Germain viel twintig minuten voor tijd in tegen Olympique Lyon (1-1) en liet niet alleen op trainer Mauricio Pochettino een goede indruk achter.

"Het was een fout, ik had met deze spelers moeten beginnen", zei Pochettino over invallers Simons en Édouard Michut na het gelijkspel in Lyon. De twee tieners deden maar twintig minuten mee, maar maakten het verschil. Michut gaf de assist voor de gelijkmaker van Thilo Kehrer.

Simons, die in de zomer van 2019 overkwam van FC Barcelona, liet al een goede indruk achter in de bekerwedstrijd bij Vannes (0-4). Hij gaf toen onder meer een assist op Kylian Mbappé. Nu werd Simons in de 91ste minuut nog hard onderuit gehaald door Jérôme Boateng, die geel kreeg.

'In een paar acties zagen we meer scherpe PSG-middenvelders - namelijk twee - dan in de eerste zeventig minuten van de wedstrijd', schrijft 20 Minutes. 'Simons en Michut bliezen PSG nieuw leven in, iets wat Ander Herrera, Leandro Paredes, Georginio Wijnaldum en Marco Verratti niet konden.'

'Simons en Michut helpen PSG aan punt', concludeert Canal+. "We zijn superblij dat we zulke wedstrijden mogen spelen", reageerde Michut in de catacomben. "We moesten wat extra's brengen en dat heb ik samen met Xavi kunnen doen."

Omdat Simons niet langer dan een half uur in actie kwam, krijgt het toptalent geen beoordelingen van de Franse pers. Hij beschikt over een aflopend contract in Parijs, waardoor hij sinds kort mag onderhandelen met andere clubs. Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst is concreet, maar er zijn meer kapers op de kust.

Wijnaldum 'erg matig'
Wijnaldum maakte afgelopen zomer juist transfervrij de overstap naar PSG. Een onverdeeld succes is dat nog niet. Ook tegen Lyon kon de Oranje-international niet overtuigen, ook doordat Pochettino hem opeens een rol als hangende rechtsbuiten gaf.

"Het is geen kwestie van positionering, maar van vorm", zegt Pochettino over Wijnaldum. "Maar hij heeft enorm veel voetbalervaring en kan zich aanpassen aan verschillende posities." Le Parisien noemt het optreden van Wijnaldum 'erg matig'.

Paris Fans geeft Wijnaldum zelfs een 3. 'Niks van gezien, al is zijn rol als rechtsbuiten een excuus. Dit is absoluut niet zijn positie.' So Foot maakt er een grapje van. Bij de beoordeling van Wijnaldum staat een afbeelding, waarbij iemand zijn zelftest manipuleert, waardoor het lijkt alsof hij positief is.