'Beste speler van België' kritisch op Lang: 'Elke vijf minuten aandacht nodig'

'Beste speler van België' kritisch op Lang: 'Elke vijf minuten aandacht nodig'

10-01-2022 09:28 Laatste update: 09:28
40

Noa Lang dreigt naast de Gouden Schoen voor beste speler van België te grijpen. Althans, dat stelt oud-international Marc Degryse. Het gedrag van de Club Brugge-aanvaller kost hem punten.

In België wordt komende woensdag de prijs voor beste speler van de Jupiler Pro League uitgereikt. Lang geldt als één van de kanshebbers, maar lijkt de laatste maanden zijn eigen glazen te hebben ingegooid. "Belangrijk is hoe zo iemand zich gedraagt als prof, ten opzichte van de buitenwereld en de kritiek ook", reageert Degryse in de HLN Sportcast.

"Dat laatste hoort er nu eenmaal bij in het voetbal. Als je Lang qua persoonlijkheid en karakter dan naast Charles De Ketelaere en Hans Vanaken legt, dan gaat hij daardoor punten verliezen... Daar ben ik van overtuigd."

Ook Lior Refaelov, de laatste winnaar van de Gouden Schoen, geeft niet de voorkeur aan Lang. "Vergeleken met Lang heeft De Ketelaere niet elke vijf minuten aandacht nodig. Ik vind dan ook dat de winnaar niet alleen op het veld moet presteren, hij moet het totaalpakket hebben."