'NAC-talent Banzuzi (16) lijkt na veelbesproken Snapchat-foto op weg naar Utrecht'

'NAC-talent Banzuzi (16) lijkt na veelbesproken Snapchat-foto op weg naar Utrecht'

10-01-2022 11:13
58

Ezechiel Banzuzi is volgens BN DeStem op weg naar FC Utrecht. De pas zestien jaar oude middenvelder leek dit seizoen door te breken bij NAC Breda, maar is niet ingegaan op een contractaanbieding en wekte zaterdag verbazing met een Snapchat-bericht.

Banzuzi deelde in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Eindhoven – die hij uiteindelijk vanaf de bank zou bekijken – een foto van zijn NAC-shirt, met als bijschrift 'One Last Time'. Trainer Edwin de Graaf wist echter nog niet dat Banzuzi – vlak nadat hij een 'voor NAC-begrippen hele goede aanbieding' had gekregen – zou vertrekken en sprak zijn verbazing uit.

BN DeStem meldt maandag dat de in 2005 geboren middenvelder inderdaad op weg naar de uitgang is. Zijn zakelijke vertegenwoordigers spraken met clubs binnen en buiten Nederland, maar volgens 'bronnen' van het West-Brabantse medium lijkt FC Utrecht de strijd te gaan winnen.

Jeugdinternational Banzuzi maakte eind oktober zijn profdebuut in het bekerduel met VVV-Venlo. Het lijkt voor hem bij acht competitie- en twee bekerduels namens NAC te blijven.